Меню
Малокитаївська
вулиця, Київ29
900–1800

Божевільне чаювання: як вибрати чай в Україні?

Дата публікації: 06 березня 2018

Всі ми ходимо в магазин за продуктами. Хто часто ходить за м'ясом, хтось через ряди біжить до відділу овочів, проклинаючи м'ясні холодильники. Одні за півгодини вибирають молоко за складом, інші беруть те, що перше стоїть на полиці. Загалом, у кожної людини різні смаки на продукти. Але є в світі щось, . Людина може не любити молоко чи кава, ніколи не купувати соки, але чай – щось таке, що посадить за стіл переговорів навіть найлютіших ворогів.

Зайшовши в стандартний супермаркет, можна витратити кілька годин, вибираючи чай. Особливо, якщо в цьому питанні ви, м'яко кажучи, не супер-спец. Там ароматизатор, той вміщує 25 пакетиків, замість 20-ти, а там взагалі акція! Загалом, проблема з вибором чаю стоїть набагато гостріше, ніж здається на перший погляд. Наприклад, деякі люди вважають, що купити хороший чай в Україні неможливо. Також є підрозділ людей, що готові таємно викрасти чайні пакетики і влаштувати їм публічну страту. Тому що їх філософія полягає в тому, що чай в пакетиках – це злочин. .

Властивості чаю:

Як бачимо, позитивних властивостей чаю більше, ніж достатньо. Якщо вибрати хороший чай можна поправити здоров'я і не допустити виникнення хвороб серця.

На прилавках магазинів ми бачимо чаї на будь-який смак і колір. Крім звичних чорного і зеленого чаю, також є червоні, білі, жовті чаї, і навіть сині. У чому полягає їх різниця, розповімо докладніше. По-перше, зараз буде шок-це інформація для тих, хто ніколи не замислювався чому колір чаю різний, і він має стільки видів: . І тільки після спеціальної обробки ми отримуємо різний колір і смакові властивості.

Види чаю:

1. – найпопулярніший вид чаю в Україні, його п'ють, купують і люблять більшість людей нашої країни. Чорний чай виходить чорним, тому що проходить більше всього етапів обробки, а саме: зав'ялення, скручування, ферментація, підсушування і сортування. Чорний чай має високу терпкість і відчутну гіркоту.

2. зберігає в собі більшу кількість корисних компонентів, що містяться в чайному листі. Все тому, що для виготовлення зеленого чаю лист проходить мінімальну обробку. Але пити зелений чай варто з обережністю, а не літрами. Справа в тому, що кількість теїну в зеленому чаї більше, ніж у чорному. Теїн – це тонізуючий речовина. Тим самим, зелений чай більше бадьорить.

3. вважається элитнее, ніж зелений і чорний, і коштує дорожче. Його виготовляють з верхніх листів чаю, коли урожай тільки-тільки дозріває. Обробка білого чаю полягає в тому, що його листя близько хвилини витримують над парою, а потім сушать. У білому чаї мінімальна кількість тонізуючих речовин, наприклад, кофеїну. Тому білий чай рекомендують пити дітям.

4. і проходять обробку, яка знаходиться між чорним і зеленим. Щоб отримати або червоний, або жовтий чай лист зав'ялюють, частково ферментують, скручують і сушать. Зверніть увагу, що жовтий чай ближче до зеленого, так як має підвищені тонізуючі властивості, а червоний – до чорного.

Основні принципи та показники у виборі чаю:

чайного листа повинен бути насиченим, а не тьмяним;

. Звертайте увагу, щоб листочки висушеного чаю були приблизно одного розміру;

. Якщо потерти чай між пальців, він не повинен перетворюватися на пил;

чистий і приємний;

. Мова про те, щоб в чаї не було занадто великих листків або гілок.

,,, – це найпоширеніші чайні країни. Якщо бачите на упаковці іншу країну, краще поставити такий чай назад туди, де він стояв. Але як вибрати чай по тим пунктам, якщо в супермаркеті вони найчастіше запаковані і знаходяться в картонній упаковці або пакетику? У цей момент починають радіти противники чайних пакетиків! , . Досить важко розглянути чай, який запакований у пакет або знаходиться в непрозорій упаковці, тому що всередині може бути все, що завгодно, і від такого чаю можна отримати не задоволення, а протилежні відчуття.

Часто на чайних пакетах використовують спеціальну абревіатуру, яку потрібно вміти розшифрувати. Ці незрозумілі літери можуть багато розповісти про чай, з яких листів його зробили і т. д.

Абревіатура, яку використовують для чаю:

– чайний лист збирали вручну;

– чай скручували вручну;

– чайний лист збирала машина;

– чай, в якому знаходиться тільки один сорт листа;

– змішаний;

– для чаю застосували один аркуш + нирку з чайного листа;

– виготовили з безлічі бруньок чайного листа;

– добірний чай;

– насичений смак і аромат;

– вища якість.

От і розібралися в питанні, як вибрати чай в Україні. Перед тим, як ви накине пальто, щоб побігти вибирати чай (вже правильно!) ще н,,.

1. Не можна довго заварювати чай, а також використовувати одну заварку кілька разів.

2. Слідкуйте за температурою чаю. Він не повинен бути окропом, але дуже холодним його також не варто пити.

3. Якщо ви заварювали чай на вечір, випили, але забудьте про заварці на наступний день, потрібно взяти нову.

4. Не варто пити чай відразу після їжі. Чай на порожній шлунок – теж поганий варіант.

5. Запивати чаєм ліки – не найкраща ідея, краще забути про цю звичку, якщо вона є.

Всім ароматного чаю і користі здоров'ю!

Рейтинг: 1.3 із 5, проголосувало: 4

Наші клієнти
alert text
Вгору »

Шановні відвідувачі, на сайті ведуться технічні роботи!

Можуть виникнути проблеми з роботою інтернет-магазину. У випадку труднощів, оформлюйте замовлення через Viber, Telegram або по телефону. Приносимо вибачення за незручності.